Somfalvy Gergő Csaba blogja

FILM & WINE - WILM & FINE

FILM & WINE - WILM & FINE

Francis Ford Coppola Cabernet Sauvignon 2013.

2016. június 01. - Somfalvy.G

Wine Festival, Szeged. A wine dealer showed up and gave me a bottle. A bottle of Cabernet Sauvignon. A bottle of Cabernet Sauvignon by Francis Ford Coppola. A bottle from Napa Valley, CA. I opened the bottle and had it tasted with my pals from Schieber Winery, Szekszárd - Kern Ferenc & Holdvölgy Winery , Tokaj - Gincsai Tamás & Jójárt Gergő. And myself / ourselves. Though, I'm not quite sure about Holdvölgy. Jeez, I don't remember. However Tomi (Steiler Tamás, the leader of oboe section for Symphonic Orchestra of Szeged) surely sampled it. And loooved it! But he's not a Cabernet Sauvignon enthusiast. I remember this. 

Szegedi Borfeszt. Egy borkereskedő hozzám lépett és adott egy üveg bort. Egy üveg Cabernet Sauvignon-t. Egy üveg Francis Ford Coppola Cabernet Sauvignon. Egy bort Napa Valley-ből. Kinyitottam és megkóstoltattam a szekszárdi (Schieber Pincészet) és tokaji (Holdvölgy Pincészet) haverjaimmal. És magammal / magunkkal. Hogy a Holdvölgyesekkel is megkóstoltattam, abban nem is vagyok biztos. Basszus, nem emlékszem. Azonban Steiler Tomi (a Szegedi Szimfonikus Zenekar oboa szólamvezetője) biztosan megkóstolta. És bírta, pedig nem egy Cabernet Sauvignon fan. Erre emlékszem. 

Well balanced, velvety mouthfeel and overall flavour complexity, restricted alcohol content (13,5%), lovely stuff. One of the biggest Hungarian wine store deals this wine and it's not too expensive, considering 6500 HUF is reasonable price for an elegant wine from off the map. 

Telt ízű, tartalmas, elegáns bor, visszafogott alkohol (13,5%), jó cucc. Az egyik nagy, országos borkereskedés forgalmazza és nem is olyan vészes áron, ha elfogadjuk, hogy a kb. 6500 ft nem sok egy ilyen messziről jött, elegáns borért. 

Frank has not been making films for a while, though he's been producing his daughter's (Sofia Coppola) films, like Lost in Translation. I'm sure, in spite of the label read "Director's", his winemaker made it. But who knows? Maybe he took part in the harvest, or trod out the grape (that would be cool to catch him in the act of treading out in a trunk-hose and a dead white shirt).

Frank egy ideje nem csinál filmet, habár leánygyermeke (Sofia Coppola) filmjeit, mint pl. az "Elveszett jelentés" produceli. Az tuti, hogy annak ellenére, hogy a címkén az áll "Director's", ezt a bort a borásza készítette. Habár, mit lehet tudni? Lehet, hogy részt vett a szüreten, vagy épp' a szőlőt taposta (milyen király lenne rajtakapni, hogy a szőlőt tapossa térdnadrágban és egy kifakult fehér trikóban).

A bejegyzés trackback címe:

https://filmandwine.blog.hu/api/trackback/id/tr888767252

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása