Somfalvy Gergő Csaba blogja

FILM & WINE - WILM & FINE

FILM & WINE - WILM & FINE

NemFilm

2016. május 31. - Somfalvy.G

First of all, I had impression to start this blog in two languages by another blog. I don't have permission to promote that, it grieves me to say.

Először is: egy blog ihletett, hogy két nyelven írjak. Sajnos nincs engedélyem, hogy promotáljam az említett blogot.

So, my blog. It is going to be about film. And wine. But most of all film. I do not intend to criticize any film production, it is about my experiences of film. Last year I met two boys. Brothers to each other. Half Hungarian, half British boys. I'm going to talk about them and the films we have created later on. But what we have been started to create, made me to set off this blog. 

Szóval az én blogom: filmről és borról fog szólni. De leginkább filmről. Nem fogok filmalkotásokat kritizálni, ezek a bejegyzések az én filmkészítési élményeimet jelentik. Tavaly megismerkedtem két kölyökkel. Testvérek. Félig angol, félig magyar srácok. Később még részletesen beszélek róluk. De amit velük elkezdtem, az inspirált, hogy elindítsam ezt a blogot.

Now I'm going to talk about summer 014. July. Kids. 70 kids!!! Staying for one month in our establishment. From 8 to 16h. I got involved. Somehow. I felt I could do nothing with them. For one month? Wiping their snot, or what? A good friend of mine (got involved too - Gergye László co-director) suggested a few books, we could use during that month. NemKönyv was in the pack. We thought that we should be creative as much as we can. Decided to shoot most of the tasks with the kids. With whom felt to be a part of it. Adults too. And we did. Most of the kids were adventurous. We had fun. We had a good laugh. During the production and post production. Needed nothing else but a camera and a few accessories, like a bicycle, fridge and the book itself, of course. Should have started the editing in July simultaneously with the shooting and we should have used Apple and Final Cut Pro, but that time we did not own them. Alas. Since it was just a game to have fun and make the kids feel good by creating something together, to make something film lookalike, copyrights were being totally ignored. Otherwise it wouldn't have been made. It is very likely that YouTube will remove the film sooner or later, but it's alright. Until then, here is the result. Very funny. What particularly took my fancy, were the scenes of Botond, Rita, Leila. Alíz. One more thing. We created a flyer or poster for the film and a soundtrack album. Those only for the adults. The film had been given to everybody. 

As for the wine: In summer 014 we consumed rozé from Mayer Róbert's Winery, Villány. Just the adults. After hours.

'14 nyara. Július. Kölykök. 70 kölyök. Egy hónapig az intézményben. 8-tól 4-ig. Valahogy belekeveredtem. Azt éreztem, nem fogok tudni kezdeni velük semmit. Egy hónapon keresztül? Mit csináljak, a taknyukat töröljem, vagy mit? Egy jóbarátom (ő is belkeveredett - Gergye László, társalkotó) javaslatott tett néhány könyv beszerzésére, amit használhattunk. Ezek közt volt a NemKönyv. Arra gondoltunk, hogy legyünk annyira kreatívak, amennyire csak tudunk. Eldöntöttük, hogy a feladatok nagy részét leforgatjuk a gyerekekkel. Azokkal, akik kedvet éreztek hozzá. És így is lett. Legtöbbjük vállalkozó szellemű volt. A felnőttek is. Nem kellett semmi, csak egy kamera és néhány kiegészítő, mint pl. bicikli, hűtő, meg maga könyv. Jó volt, jókat röhögtünk. A felvételek alatt és a vágásnál is. A vágást egyébként a felvételekkel egyidőben kellett volna csinálni. És jobb lett volna Apple gépen Final Cut Pro-val vágni, de az akkor még nem volt. Sajna. Mivel ez egy játék volt, hogy a srácok/lányok jól érezzék magukat, hogy részesei legyenek egy közösen elkészített filmszerű valaminek, teljesen figyelmen kívül hagytuk a szerzői jogokat. Ha nem hagyjuk figyelmen kívül, akkor ez el sem készül. Elég valószínű, hogy a YouTube idővel eltávolítja a videót, de semmi gond. Addig is íme az eredmény. Nagyon vicces. Amik különösen tetszenek, azok Botond, Rita, Leila és Alíz jelenetei. Még valami: készült filmplakát és soundtrack album. Ezeket csak a felnőttek kapták. A filmet pedig az összes gyerek. 

Ami pedig a bort illeti: 14 nyarán Mayer Róbert villányi rozéját ittuk. Csak a felnőttek. Munkaidő után.

Watch it, while the going is good! 

Nézzétek, amíg lehet!

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://filmandwine.blog.hu/api/trackback/id/tr428764392

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

DijonBabus 2016.06.03. 06:33:37

Szia, Oh, megtisztelve erzem magam, hogy a blog-irot elohoztam beloled! Es koszi, hogy olvasod az en blogom (ami igen, csak csaladnak szol - vagyis mogotted ez bezarul). En pedig akkor mostantol olvasgatok majd a filmekrol rizsbort szurcsolve.

Somfalvy.G 2016.06.03. 15:38:30

Köszönöm, nagyon kedves vagy! Említed a rizsbort. Az jó? Emlékszem, írtál róla, de el nem tudom képzelni, milyen lehet az...
süti beállítások módosítása